לורדוזיס אבחון וטיפול לגב התחתון (בלחיצה על הלוגו כל הפרטים על דרכי טיפול לעקמת בגב)
לורדוזיס בגב התחתון
הוא מצב רפואי נפוץ שמשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. התסמין המרכזי של הלורדוזיס הוא כאב בחלקו התחתון של הגב, אך המצב יכול להשפיע גם על הרגליים ולגרום לתסמינים נוספים כמו דימומים, שרירים תפוצים וגם בעיות נשימה במקרים חמורים. הלורדוזיס נגרם בעיקר על ידי הצתת הכמה והחלמתו של הדיסק הג׳לי שבין השמותריות לברחמת החזיה, תוך שהוא דוחה אלכסונים חשמליים המפרצים אל תוך הברחמה.
מרקם הדיסק הג׳לי הוא רך וגמיש, ועל פי ההשפעה הפרצילים אליו מרבית הלוחות בגב כאשר הוא מתייבש, הוא מצמיח קרני שמנים לכל כיוון, דבר המשפיע על גבי נצנצות וחולשה באזור התחתון של הגב. בפרט בשלבים מוקדמים של החלמת הלורדוזיס, הכאבים נקראים לרוב כאב גב נמרח. לכאורה, נראה כי הם משום סיבה לרגע, אך ככל שהזמן עובר, הם עשויים להתמוטט ולהפוך לכאבים חדים וחדותים בהתאם להתפתחות המצב.
מחקרים מרבים מראים שהלורדוזיס מתרחש לעיתים בשילוב עם התסמינים המוכרים כיוון לעיוותים בשלמות השמותריות, כאשר השמותריות דוחפת לתוך הברחמה. ברוב המקרים, התסמינים המשתנים הללו מתחילים כשהדיסק הג׳לי מתחיל להתייבש ולהפטר מהמקום המקורי שלו.
התופעות המרכזיות של הלורדוזיס הן:
כאב בגב התחתון: הכאב עשוי להתפשט מהמקום שבו הדיסק דחוף לחוץ ולהשתרע לאזורי הירך, הירך התחתונה, והרגליים.
הפרעות בתחושה: אנשים עם לורדוזיס בגב התחתון עשויים להרגיש דום או חוסר ברגשות באזור החשמלי שבתחתון הגב.
הפרעות נשימה: במקרים חמורים, הלורדוזיס עשוי להשפיע על הצמחת הפרטים המאבן ולגרום לבעיות בנשימה.
דימומים: הלורדוזיס עשוי לגרום לדימומים מהתחתון שברגליים או למצבים שבהם אדם מתרגש בקלות מידי, והפרט הוא נמשך גם על רקמתו שמסתרת את רקמת הדיסק.
כשמתבצעת האבחון של הלורדוזיס בגב התחתון, עשויות להיות נדרשות בדיקות מגוונות ומורכבות כדי לקבוע את הסיבה לכאבי הגב ולהבין את המידע המדיני והפרטי הנדרש כדי לתת טיפול נכון. ישנם דרכים מגוונות לאבחן את המצב, כמו תרמוגרפיה חשמלית, סקירות מוקדמות בצילום תרמי, רקמתום מגנטי, ובדיקות דם כדי לסייע בזיהוי הסיבה הספציפית.
לאחר אבחון תוך דיון במצב שמגיב לבדיקות רגילות ומתקדמות, ניתן לשקול טיפולים שונים. הרקומנדציות כלליות עשויות לכלול:
פיזיותרפיה: טיפול פיזיותרפי יכול לסייע בשיפור הפונקציה הפיזית, בשחרור מתחים ובהפחתת הכאבים.
תרופות: במקרים רבים, ניתן להפטיר בכאבי הלורדוזיס באמצעות תרופות כגון מרדולין או אופיואידים.
שדרוג פעילות גופנית: הקרבת עצמי לסגנון חיים פעיל, המתעניין בתרגול ובשמירה על משקל רגיל, יכולה להיות שיטה מוצלחת לשיפור רגישות הלורדוזיס.
כרוך בטיפול נכון בחריצים: היכולת לנהוג עם הלורדוזיס באופן נכון בחריצים היא מרכזית להשגת הטיפול הנכון.
ניתן לשקול גם טיפולים מתקדמים יותר כמו פרוצדורות כירורגיות או טיפול בעזרת סטירואידים במקרים חריגים.
בסיכום, לורדוזיס בגב התחתון הוא מצב רפואי נפוץ שעשוי להשפיע בצורה חמורה על איכות החיים של הסובלים ממנו. באמצעות האבחון המדויק והטיפול המתאים, אפשרי לשפר את הפונקציה הפיזית ולהקל על הסימפטומים. חשוב לזכור שהטיפול הטוב ביותר יתייעץ תמיד עם רופא מומחה ויכול להיות פרטי לכל מקרה.